Monday, January 09, 2006

Stolthet och Fördom


Så nu är en kväll avslutad med min älskade Karin! Vi såg Stolthet och Fördom, jag måste säga att mina slutsatser om filmen, redan innan jag såg den, blev sanna. De höll sig inte alls till boken, inte alls... Jag blev grymt besviken, men vissa skratt måste jag bekänna att jag gav. Men dock slår BBC:s version mycket hårdare och bättre. Där har de inte kortat av eller gjort om speciellt mycket.

Hela filmen blev fel, duktigt skådespel, men den var inte rätt. Jag är för förälskad i den gamla versionen, jag kan inte hjälpa det. Colin Firth ska vara Mr Darcy och Jennifer Ehle ska vara Elizabeth. (som visas på bilden)
I denna version har de helt och hållet inte alls följt boken. Den var inte bra, jag håller mig till det gamla.
Kakan, du är guldvärd!

Till en viss person, fortsätt kämpa, som du säger själv, det är nu det börjar. Förvänta dig inte något enkelt, för inte är det lätt, även om man önskar att man kunde svinga en trollstav och göra allt bra. Men sådan magi finns inte. Du står själv, men du har hjälp bakom dig, och tro aldrig att du är mindre värd än någon annan, du är lika mycket människa som resten av oss är. Du kan vinna, bara du själv bestämmer dig för det. Bara du väljer att kämpa. Men som jag sa, jag kan gå och du vet vad den risken innebär.

Imorgon börjar skolan, jag ska vara där klockan 12, så nu ska jag sova, om jag inte får en kick och vill titta på Stolthet och Fördom, så att säga... ;)

Ciao!

2 comments:

arnoldwilliams7606 said...

Hey Meet Me Today I'm available in your area tonite GO HERE NOW!

bastet said...

Hallo Anna!
Du har en fin blogg;jeg synes det er morsomt å kikke innom og lese det du skriver.
Har også sett på noen av linkene dine.

Håper det er i orden at jeg har lagt inn bloggen din som en av de jeg besøker.