Wednesday, October 08, 2008

Fashionmyths, truth or false?

I dagens metro skrevs det om modesanningar eller vad de kallade det "myter". Mycket av det som stod håller jag inte med om överhuvudtaget. Sanningarna finns där av ett faktum och jag har tänkt skriva lite om dem idag.

Svart - får dig automatiskt att se slankare ut. Det är en sanning som dementeras i Metro där de säger att man när man bär svart absorberar ljus och därmed ser man mer kompakt ut. Svart är en färg som gör att du naturligt ser smalare ut, till skillnad från vitt. Svart ger en snyggare siluett och det finns en anledning till att du alltid kan dra fram LBD:n när du ska gå ut på fest.


Tvärrandigt - gör att du ser större ut. Sanning, inte en myt, det är på ytterst få personer som tvärrandigt funkar på (om du inte är modell smal) och här har vi även en fråga om bredden på ränderna, ju mer ränder du har desto bredare ser du ut att vara. Ränder på längden är däremot väldigt hälsosamt för figuren, de gör att du ser slankare ut.


Bälte i midjan - ger dig automatiskt en midja. Både sant och falskt, faktiskt. Om du inte har en så pass synlig midja att markera, välj då att inte markera den, utan låt bli skärpet/bältet. Om du däremot vill framhäva byst och höft då funkar skärpet/bältet jättebra. Detta funkar mest faktiskt på dem som har en synlig markerad midja och kurvig figur, då den kan framhäva och dölja samtidigt.

Bär inte bruna skor till svarta kläder - det är bara ren bullshit, varför ska vi alltid matcha? Vem har sagt att en hel svart outfit är snyggt hela tiden? Dessutom så vill jag avråda alla från att endast använda bruna kläder, det funkar på catwalken men inte i verkligheten. Våga brunt och svart tillsammans och var stolt över vad du har på dig, det har mer inverkan än vad många tycks tro.


Om du är lite större undvik kraftiga material - NEJ, NEJ, NEJ! Akta dig för kläder som är i trikå, eller väldigt passformade, oavsett material, om du inte tycker att det är snyggt med att visa upp alla dina former under det där trikåplagget. Men akta dig även för, för stora plagg, de gör att du bara ser större ut, som t ex en väldigt kraftigt stickad kofta, då pratar vi alltså inte normal stickning utan något som är mycket större än så. Oversize är okej, men ett plagg som är för många storlekar för stort är inte okej, på någon.

Tubtoppar är smickrande på småbystade kvinnor - NEJ, aldrig utan en BH, ingen människa är snygg i en tubtopp utan BH. Det är allmänt svårt att bära axelbandslöst, för alla. Så nej, visst kan du ha tubtopp, men ha det till en kofta som du har över som döljer dina BH-band. Eller så har du bara tubtoppar på dig på sommaren till bikinin.
Storlekar - allmänt bara, köp saker i din egen storlek och NEJ, det kommer aldrig bli snyggt med för små kläder på en större person, precis som det inte blir snyggt med för stora kläder på en liten person. Om det inte ska vara oversize och snälla ta reda på eran storlek och var inte rädd för den. Ta dig tiden att verkligen ta reda på din storlek och köp inte för små kläder, eller för stora heller för den delen. Jag återkommer om storlekar och mer angående det... För det är mycket.


xo xo
Ciao!

1 comment:

Anonymous said...

"Tubtoppar är smickrande på småbystade kvinnor - NEJ, aldrig utan en BH, ingen människa är snygg i en tubtopp utan BH."

Småbystade kvinnor kan ha tubtop och se bra ut i den. De som vill ha bh under väljer en utan axelband.
De som är tillräckligt småbystade behöver inte stödet från en bh och klarar sig gott utan.